Wetterskip Fryslân

Interimopdracht

Senior Communicatieadviseur van februari 2014-maart 2015

Wetterskip Fryslân is bezig met een organisatieontwikkeling. Voor een van de drie omvangrijke interne projecten, verzorgde Ellen Salverda de interne en externe communicatie. Het ging hierbij om het programma ‘procesgericht werken’. Dit houdt in dat medewerkers niet meer clustergericht maar procesgericht gaan werken. Hiervoor worden ca. 14 processen ontworpen en geïmplementeerd.

De werkzaamheden omvatten:

Corporate communicatieplan voor verandertraject en campagne ontwikkelen en realiseren, communicatieplannen schrijven en helpen uitvoeren voor de invoering en borging van 15 nieuwe processen, adviseren van directie, programmamanager en proceseigenaren, ludieke bijeenkomsten organiseren, teksten schrijven voor het personeelsblad en intranet.

Campagne

Om de veranderingen en veranderdoelen zichtbaar te maken, ontwikkelde Ellen, samen met Okkinga communicatie, de campagne ‘Wetterskip op Koers’. Hierbij lieten een tiental medewerkers van Wetterskip Fryslan d.m.v. onder andere een (nep)tatoeage, sjaaltje en ketting zien dat zij ‘fan’ waren van het veranderprogramma.

wetterskip_adv
wetterskip_banier
wetterskip_posters
wetterskip_banieren
wetterskip_banieren1