ROOBOL

Openbaar basisonderwijs Lauwersland

ROOBOL biedt met 13 basisscholen openbaar basisonderwijs in de gemeenten Achtkarspelen, Dantumadiel, Dongeradeel en Kollumerland c.a.

 

In de afgelopen jaren hebben we verschillende opdrachten verricht. We hebben het profileringstraject begeleid, de directeuren van advies voorzien en huisstijlmiddelen ontwikkeld, zoals correspondentiesets en brochures. We realiseren jaarlijks het jaarverslag met verschillende interviews en prachtige foto’s. Ook bedachten we de slogan en het concept ‘SAMEN ROOBOL’. Bovendien maakten we de identiteitsbrochure en we organiseerden de ROOBOL-brede studiedag voor medewerkers.

Logo-ROOBOL
identiteitsbrochureROOBOL
Roobol_poster_opendag
Roobol_Waldiik_flyer_opendag2015

Campagnes Open dagen

Elk jaar in maart, tijdens de Week van het Openbaar Onderwijs, organiseert ROOBOL een Open dag. Alle scholen pakken dan extra uit om te laten zien wat zij hun leerlingen bieden. Salverda Communicatie verzorgt hiervoor al een aantal jaren de promotiecampagne.

De promotiecampagne heeft als doel om alle omwonenden en ouders van peuters te laten weten dat de Open dag er is en dat zij van harte welkom zijn om een kijkje te nemen.

De promotiecampagne bestond afgelopen jaren uit deze middelen:

  • Advertentie en persbericht regionale kranten
  • Advertentie en persbericht lokale kranten
  • Promotiefilm op websites en Facebookpagina’s
  • Webbanner op schoolwebsites en ROOBOL-website
  • Posters en flyers.

Diversen

We doen eigenlijk zoveel voor ROOBOL, dat het te veel is om op te noemen. Daarom lichten we hier een paar opdrachten uit.

Studiedag
Ook de studiedag voor medewerkers is een pronkstukje. In 2014  stond de studiedag, die plaatsvond in Nieuw-Allardsoog in Bakkeveen, in het teken van ‘communicatie’. Medewerkers konden kiezen uit twee workshops en deden bijvoorbeeld de workshop: uiterlijke presentatie, omgaan met sociale media, effectief oudergesprekken voeren, human dynamics en zakelijk flirten. De plenaire presentaties werden gedaan door Bart van den Belt en Foppe de Haan. Het was een prachtige dag.

Jaarbericht
Waar we heel trots op zijn, is het jaarbericht van ROOBOL. Deze mogen we al sinds 2009 verzorgen. In dit jaarbericht staan 10 interviews met verschillende betrokkenen (leerlingen, ouders, leerkrachten, wethouder, MR/OR-lid, directeur) over mijlpalen en projecten van dat jaar.

roobol_diversen
roobol_diversen1
Jaarverslag_Roobol