Radius

Openbaar basisonderwijs Franekeradeel

Stichting Radius verzorgt het openbaar basisonderwijs op zeven basisscholen in de gemeente Franekeradeel.

Radius_logo_website

Vraag

Stichting Radius, inclusief de zeven openbare basisscholen, wilde weer zichtbaar zijn in de gemeente Franeker.

Opdracht

Salverda Communicatie heeft een marktscan gemaakt en vervolgens een strategisch corporate communicatieplan gemaakt en voor elke school een communicatieplan. De ambitie was om deze scholengroep de uitstraling te geven van een familie, een groep scholen dat bij elkaar hoort en elkaar versterkt. De slogan ‘Wijs met elkaar’ en het fotoconcept (altijd twee of meer kinderen op een conceptfoto) sluiten hierbij aan.

Middelen

Drie van de zeven scholen en Radius kregen een nieuw logo en nieuwe huisstijl. Deze werden doorgevoerd in alle middelen, waaronder:

  • Correspondentieset
  • Website
  • Gevelbekleding schoolgebouw
  • Vlaggen en banieren
  • Sportkleding

Binnenkort volgen meer acties ter verhoging van de zichtbaarheid van de scholen en het verbeteren en verduidelijken van de profielen.

Driehoeksbord_Radius

Campagnes

We ontwikkelden een campagne om inwoners van de gemeente Franeker uit te nodigen voor de Open dag op de basisscholen. Het doel was vooral om Radius zichtbaar te maken in de gemeente. Daarom plaatsten we posters langs de rondwegen in Franekeradeel en advertenties op sociale media en in de Franeker Courant. Ook werden er informatietasjes uitgedeeld bij de kinderopvang en we hingen er posters op.

Creatie_Radius
advertentie_opendag
huisstijl de bolder
huisstijl deopslach
huisstijl barraboech

Huisstijlen

 

Voor zowel Radius als voor drie basisscholen van Radius ontwikkelde Salverda Communicatie een geheel nieuwe huisstijl.

Websites

Voor alle basisscholen van Radius hebben we een website gemaakt die allen zijn  voorzien van een herkenbaar ‘Radius ontwerp’. Dit ontwerp is per school en voor Radius voorzien van de eigen huisstijl, foto’s van eigen leerlingen en op maat geschreven webteksten. Hiermee is de eigenheid van elke school binnen de eenheid van de groep gevisualiseerd.

website opslach
website barraboech

Diversen

Naast bovenstaande middelen, maakten we nog een aantal prachtige middelen voor Radius.

Radius_magaizne

Deze brochure van Radius heeft de look van een tijdschrift en bevat onder andere informatie over alle scholen van binnen de onderwijsgroep, een kleurplaat, een schoolkeuzeschema en praktische tips en leuke foto’s. Zo krijgen ouders een goed beeld van het onderwijsaanbod binnen Radius.

krant_studiedag

De directeur van Radius wilde een verslag van de Radiusbrede studiedag voor leerkrachten. Uiteraard bedachten we niet een standaard tekstverslag. We ontwikkelden een poster die zo aansprekend zou zijn, dat deze in de lerarenkamers zou komen te hangen. En dat gebeurde! De poster bevat citaten, korte teksten, illustraties en foto’s.

inschrijfform_opslach

Een inschrijfformulier waarmee ouders hun kind aanmelden bij een basisschool, is een belangrijk communicatiemiddel. Het is een van de eerste indrukken die ouders krijgen van de school. Het is daarom belangrijk dat dit formulier er verzorgd en aantrekkelijk uitziet. Zoals dit formulier van obs De Opslach.